Home

Nieuws

NIEUWSBRIEF 14 APRIL 2021

In deze nieuwsbrief leest u dat wij ons best doen om al onze patiënten een ‘eigen’ tandarts te geven. We vertellen over onzichtbare beugels voor volwassenen; met een link naar de website voor een filmpje, waarin u kunt zien hoe dat werkt. En we leggen uit waarom het belangrijk is om veranderingen in uw gezondheid direct met ons te bespreken.

Iedere patiënt een vaste tandarts
Misschien bent u in de afgelopen jaren door steeds wisselende tandartsen behandeld? Dat is niet zoals u van ons gewend was. En ook niet hoe wij zelf graag werken. Door de ziekte en het lange re-integratietraject van tandarts Rob Bielschowsky was dat een tijdje onvermijdelijk. Gelukkig ligt die periode achter ons. Dus nu werken wij er hard aan om te zorgen dat u allemaal (weer) een ‘eigen’ tandarts hebt. Zoals u dat altijd gewend was in onze praktijk.

Het is wel mogelijk dat uw tandarts voorstelt dat een specifieke behandeling door een van de andere tandartsen gedaan wordt. Dat is dan omdat die tandarts daarin gespecialiseerd is. Voor alle andere behandelingen en voor de ‘gewone’ controles, blijft uw eigen tandarts verantwoordelijk en het vaste aanspreekpunt.

Minder werkdagen voor tandarts Rob Bielschowsky
Helaas kan Rob niet meer de vaste tandarts zijn voor alle patiënten die hij had vóór zijn ziekte. Misschien hebt u al gemerkt dat hij minder dagen en uren werkt dan vóór 2019. Dat gaat goed. Zo hoopt Rob zijn werk nog heel lang vol te houden.

Een deel van zijn patiënten heeft of krijgt een andere vaste tandarts. Vooral tandarts Wiesje van Zonneveld-Veele behandelt veel van de patiënten van Rob, zij werkt op maandag en dinsdag bij ons. Omdat duidelijk is dat Rob niet meer zo veel gaat werken als hij deed vóór zijn ziekte, neemt Wiesje steeds meer patiënten van hem over. De vraag om over te stappen wordt misschien ook aan u voorgelegd. In dat geval vertrouwen wij op uw begrip en medewerking.

Nieuwe patiënten
In beperkte mate nemen wij weer nieuwe patiënten aan. Wanneer u bijvoorbeeld uw partner of uw gezin in wilt schrijven in onze praktijk, dan is dat mogelijk. Nieuwe patiënten kunnen terecht bij tandarts Wiesje van Zonneveld-Veele. Voor u betekent dat, dat wij u mét uw partner e/o gezin overschrijven naar Wiesje, zodat u allemaal dezelfde tandarts hebt; dat is wel zo makkelijk.

Onzichtbare beugel voor volwassenen
Zou u ook willen dat uw tanden rechter staan? Of ziet u dat uw tanden schever gaan staan, nu u ouder wordt? Dan denkt u misschien wel aan een beugel. Maar u wilt niet met slotjes lopen. Toch?

In dat geval is de beugelbehandeling met Suresmile misschien een optie. Een nieuwe techniek om volwassen patiënten te behandelen met onzichtbare beugels. Wilt u weten hoe dat er uitziet en hoe dat werkt? Via deze link komt u bij een filmpje op onze website. Dan kunt u zien dat ”onzichtbaar” ook echt niet te zien is. Als u meer wilt weten over deze behandeling, dan geeft uw tandarts u graag meer informatie. Dus vraag er gerust naar bij uw volgende bezoek aan de praktijk.

Uw algehele gezondheid
Geef wijzigingen in uw gezondheid of medicijngebruik altijd direct aan ons door. Soms lijkt dat misschien overbodige informatie, maar het is altijd belangrijk!

Veel ziektes en medicijnen hebben invloed op uw mondgezondheid. En andersom kan een probleem in de mond invloed hebben op uw algehele gezondheid. Zo spelen tandvleesproblemen bijvoorbeeld een belangrijke rol bij diabetes en hart- en vaatziekten. En veel medicijnen hebben invloed op uw speeksel; daardoor wordt de kans op het krijgen van gaatjes groter. Dus hoe beter wij geïnformeerd zijn, hoe beter wij onze zorg voor uw gebit afstemmen op uw algehele gezondheid.

Meld veranderingen dus altijd aan uw tandarts, de assistente of via e-mail (info@tpgildenwijk.nl).
Dat geldt overigens ook voor wijzigingen in uw persoonsgegevens. Alleen als die up-to-date zijn, kunnen wij onze administratie goed uitvoeren voor u.